U četvrtak, 22.10.2015. godine predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH predvođeni direktorom, gospodinom Ahmetom Baljićem, posjetili su Bosansko-podrinjski kanton. Tom prilikom upriličen je sastanak sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona, gospodinom Emirom Okovićem, kojem su prisustvovali i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK-a, gospodin Alen Pašović, ministar za boračka pitanja BPK-a, gospodin Zijad Briga, ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK-a, gospođa Radmila Janković, predsjedavajuća Skupštine BPK-a, gospođa Aida Obuća, direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde, gospođa Nafija Hodo, predsjednik Saveza RVI BPK Goražde, gospodin Safet Sijerčić kao i direktorica privrednog društva za zapošljavanje osoba s invaliditetom „Životna Pomoć d.o.o. – Dom za radnu okupaciju OSI“, gospođa Mirsada Ćulov.Na sastanku je raspravljano o problematici osoba sa invaliditetom, a stim u vezi je zatražena pomoć od premijera u cilju animiranja institucija vlasti i poslodavaca u izvršavanju zakonom propisanih obaveza prema ovoj grupaciji građana kao i samom Fondu, pogotovo kada je riječ o uplati posebnog dopinosa, kako bi Fond u budućnosti mogao podržati veći broj projekata zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom.
Predstavnici Fonda su održali i javnu prezentaciju na temu „Mogućnosti, perspektive i koristi zapošljavanja osoba sa invaliditetom“ sa ciljem predstavljanja potencijala Fonda, kao i zakonom predviđenih mogućnosti i pogodnosti pri zapošljavanju ovih lica ali i obaveza poslodavaca i drugih subjekata u ovoj oblasti. Prezentaciji je prisustvovao veći broj građana, predstavnika udruženja osoba s invaliditetom, poslodavaca kao i brojni mediji.
U okviru posjete organizovan je i obilazak određenih privrednih subjekta koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom sa područja ovog kantona kao i novoosnovano privredno društvo za zapošljavanje osoba s invaliditetom „Životna Pomoć d.o.o. – Dom za radnu okupaciju OSI“