Zahvaljujući potpori Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Caritas BiH s Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u FBiH (Fond) organizira javne prezentacije o mogućnostima zapošljavanja osobama s invaliditetom.

Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s Fondom u Zenici 21.10.2020. godine, organizirao je  Javnu prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Prezentacija je organizirana s ciljem informiranja osoba s invaliditetom i javnosti o pravu na rad i zapošljavanje, a u skladu s 27. člankom Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu osoba s invaliditetom.

Na prezentaciji su sudjelovali članovi lokalnih organizacija osoba s invaliditetom kao i predstavnici drugih organizacija civilnog društva. Sudionicima se obratio gosp. Zlatko Malić u ime Caritasa BiH koji je predstavio opće informacije o projektu te prepreke i mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom. Predstavnici Fonda su  govorili o Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji osposobljavanju i zapošljavanju kao i o aktivnostima Fonda, te mogućnostima ostvarivanja podrške kroz različite programe – lotove,  povrat doprinosa i subvencije plate, poticaja za zapošljavanje ili samozapošljavanje, profesionalnu rehabilitaciju i druge vidove pomoći.

Javne prezentacije će se održati u ukupno 20 mjesta u Bosni i Hercegovini a kada je u pitanju Federacija BiH planirane su prezentacije u sljedećim gradovima: Zenica, Mostar, Travnik, Tuzla, Sarajevo, Široki Brijeg, Livno, Orašje, Travnik i Bihać/Cazin.

Zbog trenutne epidemiološke situacije sve prezentacije su odgođene do daljnjeg.

Projekt PRO PWDs – Promocija prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U sklopu projekta previđene su javne prezentacije, okrugli stolovi, obuke za mlade osobe s invaliditetom, internet kampanja i sajam zapošljavanja koji će se organizirati sredinom 2021. godine.