Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber rezanjem vrpce je u četvrtak, 23.05.2013.godine svečano otvorio ljetnu terasu u TMP-u, – Društvu za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica u Sarajevu. Projekt uređenja ljetne terase TMP-a odobren je i finansiran od strane Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Vrijednost pomenutog projekta iznosio je 75.000 KM, koje je osigurao Fond. Kroz ovaj projekat  zaposlene su četiri osobe sa invaliditetom, a u sljedećem vremenu očekuje se zapošljavanje još dvije osobe.  

Ovom prilikom ministar Čamber istakao je probleme osoba sa invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu, te naglasio kako se svijest svih građana o osobama sa invaliditetom mora podignuti na što veću razinu kako bismo u konačnici kroz buduće projekte mogli pomoći u otklanjanju svih arhitektonskih barijera za odvijanje normalnog života osoba sa invaliditetom. „Hvala TMP-u i Fondu što ovim projektom realiziraju jedan od naših osnovnih ciljeva , a to je pravo osoba sa invaliditetom na rad i zapošljavanje“,  naglasio je Čamber.

Direktor TMP-a Veselin Rebić srdačno se u svom govoru  zahvalio Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, ministru Čamberu i Fondu za profesionalnu rehabilitaciju na ukazanoj pomoći pri realizaciji projekta koji će zasigurno pridonijeti poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom.