Obavještavaju se svi poslodavci koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom, da se mogu prijaviti na konkurs za nagradu „Poslodavac godine za osobe sa invaliditetom u Federaciji BiH 2013“.

Poziv je otvoren od 01. oktobra do 15. novembra 2013. godine.

Pravo učešća imaju isključivo pravni subjekti, registrovani na prostoru Federacije BiH, a pobjednici će biti izabrani iz kategorija malih, srednjih, velikih i javnih preduzeća.

Specijalno priznanje za ostvarene rezultate u oblasti samozapošljavanja, biti će dodijeljeno u kategoriji samostalnog obrta, koji je pokrenut od strane osobe sa invaliditetom.

Promocija i svečana dodjela nagrada odabranim poslodavcima održat će se u povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

Cilj kampanje je podizanje svijesti poslodavaca i cjelokupne javnosti o mogućnostima i sposobnostima osoba sa invaliditetom za ravnopravno učešće na tržištu rada.

Kampanju već petom godinom za redom provode njeni inicijatori,- organizacije Centar za razvoj i podršku CRP, Inicijative preživjelih od mina IPM i Internet portal Posao.ba.

Izbor poslodavaca godine podržan je od strane Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH.

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti  putem navedenih kontakata u Javnom pozivu.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje, kao i integralni tekst Javnog poziva.