Vršitelj dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH Riad Kremić sastao se danas sa atašeom za zdravlje i socijalnu politiku pri Austrijskoj ambasadi u Sarajevu Oliverom Hilerom, te predstavnicima socijalnih fondova i službi za zapošljavanje iz Republike Austrije.

Cilj sastanka je bio razgovarati o uspostavljanju i jačanju međunarodne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom kroz razmjenu iskustava i stručnu podršku kako bi se unaprijedio položaj osoba sa invaliditetom.

Ovo je prvi put da se organizuje jedan ovakav sastanak i zahvaljujem se predstavnicima institucija iz Republike Austrije što su u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje FBiH prepoznali partnera, te na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju međunarodne saradnje na ovom polju – kazao je Kremić. 

 

Posjeta predstavnika institucija Republike Austrije je dio programskih aktivnosti Fonda sa ciljem uspostavljanja međunarodne saradnje kroz razmjenu iskustava, a u narednom periodu očekujemo realizaciju prvih zajedničkih aktivnosti, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH.