Na 54. Sjednici Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom održanoj u četvrtak 21.06.2018. godine donesena je Odluka o usvajanju Izvještaja Komisije za vrednovanje programa po Javnom pozivu za finansiranje/sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije.

Shodno navedenom, donesena je i popratna Odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom po Javnom pozivu Fonda objavljenom 16.04.2018. godine.

Također, Upravni odbor je usvojio Izvještaj Komisije za raspodjelu novčanog stimulansa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom po Javnom pozivu Fonda objavljenom 16.04.2018. godine, pa je donesena i Odluka o raspodjeli sredstava za dodjelu novčanog stimulansa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2018. godini po Javnom pozivu Fonda objavljenom 16.04.2018. godine.

Na sjednici je usvojen je konačni izvještaj o namjenskom utrošku sredstava novčanog stimulansa po javnom pozivu iz aprila 2016. godine.

Razmatrajući dopis Federalnog ministarstva rada i socijalne politike br. 01-35/18-1205/18, Upravni odbor je usvojio Zaključak koji će biti proslijeđen ministarstvu.

Upravni odbor je donio i Odluku o pokretanju tužbe protiv novinarke Azre Omerović, Udruženja „Centar za razvoj medija i analize“ (online magazin žurnal.info) i drugih odgovornih lica u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete FBiH.