Čestitke Udruženju uputili i predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je dana 01.12.2017. godine upriličilo obilježavanje dvadesete godišnjice svog postojanja, na kojoj su, osim mnogobrojih gostiju, prisustvovali i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Damir Dučić, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović kao i predstavnici Fonda.

U povodu 3. decembra-Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, članovi ovog Udruženja dvadesetu godišnjicu svog postojanja su obilježili prodajnom izložbom radova proizvedenih  u radionici „Životna pomoć“, koja je nastala u okviru projekta „Edukacija šivenja i krojenja kroz radnu okupaciju osoba oboljelih od cerebralne paralize“, a kojeg finansira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Također, rad ove radionice kao i udruženja finansijski podržava i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

„Organizujući ovu izložbu želimo na skroman način obilježiti dvadeset godina rada našeg Udruženja. Iza nas je dvadeset godina u koje smo ugradili našu volju, entuzijazam, hrabrost, nadu i vjeru u ljude koji su svo to vrijeme bili sa nama i uz nas. Ovom prilikom želim da se u ime Udruženja zahvalim svim donatorima i ljudima dobre volje koji su na sebi svojstven način dali doprinos i pomoć u radu našeg Udruženja“ – riječi su predsjednice Udruženja Mirsade Ćulov.

Prema riječima predsjednice Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mirsade Ćulov, aktiviranje radionice „Životna pomoć“ je od velikog značaja za ovo Udruženje, jer na taj način osobe s invaliditetom imaju priliku da se radno angažuju.

„Zahvaljujući našim prijateljima iz njemačkog grada Gere, te Internacionalnom Rotari klubu Sarajevo, dobili smo konkretnu podršku za renoviranje i opremanje naše radionice, u kojoj proizvodimo, odnosno šijemo kućne papuče od posebnog, kvalitetnog materijala kojeg dobijamo na poklon od firme Prevent“ – kazala je ona.

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde okuplja, evidentira i pomaže osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije i brine se za njihov lični i materijalni opstanak, kao i društvenu participaciju, a na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde djeluje od  maja 1996. godine.

Kupovinom proizvoda ovog Udruženja pomažete oboljelim od cerebralne paralize i distrofije, te podstičete rad radionice i Udruženja.