Predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, dana 03.12.2021. godine, učestvovali su na nekoliko događaja i menifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Udruženje ratnih vojnih invalida Općine Ilidža povodom obilježavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organiziralo je Okrugli sto na temu „Uloga i značaj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom“. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom, privredna društva za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Skupu se obratio predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Ilidža gdin. Esad Delić.

Koordinacioni odbor udruženja osoba s invaliditetom Kantona Sarajevo, tradicionalno je organizovao obiljezavanje 3.decembra –  Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Organizovan je prijem za predstavnike javnog i političkog života i medije. Veliki broj predstavnika institucija vlasti sa federalnog, kantonalnog, gradskog i općinskog nivoa prisustvovao je ovom skupu.

U Hadžićima obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u organizaciji Udruženja invalidnih i bolesnih osoba „Ruka podrške“ Hadžići, a pod pokroviteljstvom Općine Hadžići i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. 

Veliki broj građana Hadžića je mirnom šetnjom glavnom ulicom Hadželi skrenuo pažnju na ovu izrazito ranjivu i zapostavljenju socijalnu kategoriju našega društva.

Po okončanju šetnje održan je i Okrugli stol pod nazivom „3. decembar – Mogućnosti zapošljavanja osoba sa invaliditetom“.