Sastancima je prisustvovao i Dobrica Jonjić, pomoćnik Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Kremić je predstavio rad Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH, te pozvao učesnike sastanaka da učestvuju na konferenciji koju će Fond organizovati 7.junu ove godine u Sarajevu.

Radujem se da ćemo biti u prilici da budemo domaćini konferencije koju Fond organizuje povodom 10 godina od osnivanja i rada, te da ćemo imati priliku nastaviti ovu diskusiju i razmjenu iskustava s još većim brojem učesnika. Nadam se da će ovakvi sastanci i konferencija dati niz preporuka za sve nadležne institucije kako unaprijediti status osoba sa invaliditetom – zaključio je Kremić.

Ova posjeta i učešće na skupu dio je programskih aktivnosti radi uspostavljanja regionalne saradnje putem razmjene iskustava. U aprilu ove godine, ovakva posjeta je upriličena u Beogradu, a u narednom periodu će biti proširena i na druge zemlje u regionu, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanjeosoba sa invaliditetom Federacije BiH.

Vršitelj dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH Riad Kremić prisustvovao je sastancima o jačanju regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te unapređenja njihovog statusa, koji su jučer i danas održani u Zagrebu i Ljubljani.  

Ovo je prvi put da se organizuju ovakvi sastanci sa predstavnicima nadležnih institucija iz Zagreba i Ljubljane i zahvaljujem se svim učesnicima sastanka na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju regionalne saradnje na ovom polju – kazao je Kremić 

Ovom prilikom v.d. direktor Kremić je u Zagrebu razgovarao s predstavnicima Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Hrvatske, dok se u Ljubljani sastao sa Cvetkom Urišičem, državnim sekretarom Republike Slovenije, predstavnicima Direktorata za invalide, Univerzitetskog rehabilitacijskog centra Soče, te predstavnicima Javnog fonda za stipendije, razvoj invalidnost i izdržavanje s ciljem razmjene iskustava, jačanja saradnje, te unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.