V.d. direktor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Riad Kremić boravio je u dvodnevnoj posjeti Beogradu od 6. – 7. aprila 2022. godine.

Tom prilikom, na poziv Udruženja poduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije, v.d. direktor Kremić prisustvovao je okruglom stolu o jačanju regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom te unapređenja njihovog statusa.

Također, razgovarao je i sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje sa ciljem razmjene iskustava, jačanja saradnje, te unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

„Ovo je prvi put da se organizuje jedan ovakav okrugli stol i zahvaljujem se predstavnicima Udruženja na pozivu, te predstavnicima Ministarstva i svim ostalim učesnicima na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju regionalne saradnje na ovom polju,“ rekao je Kremić.

Riad Kremić, v.d. direktor Fonda iskoristio je priliku te predstavio rad i rezultate Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te pozvao učesnike okruglog stola da uzmu aktivno učešće na konferenciji koju će Fond organizovati u junu 2022. godine.

„Radujem se da ćemo biti u prilici da budemo domaćini konferencije koju Fond organizuje povodom 10 godina od osnivanja i rada Fonda, te da ćemo imati priliku nastaviti ovu diskusiju i razmjenu iskustava sa još većim brojem učesnika. Nadam se da će ovakvi okrugli stolovi i konferencija iznjedriti set preporuka za sve nadležne institucije kako unaprijediti status osoba sa invaliditetom,“ zaključio je Kremić.

Ovo je dio širih napora Fonda na uspostavljanju regionalne saradnje kroz razmjenu iskustava, te unarednom periodu radiće se na uspostavljanju saradnje i sa drugim zemljama u regionu.