U okviru 14. sjednice Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom jučer su usvojene slijedeće Odluke:

– Odluka o objavljivanju Javnog poziva za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom 2015. godinu;
– Odluka o objavljivanju Javnog poziva za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za održavanje postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom u 2015. godini.

Pozivi će biti objavljeni 28.05.2015.godine u dnevnim listovima Dnevni avaz i Dnevni list kao i na web stranici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom – www.fprzoi.ba i/ ili www.fond.ba, a ostaju otvoreni 20 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 17.06.2015.godine.

U drugoj polovini tekuće godine bit će raspisan drugi Javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom, prema Planu rada Fonda, kao i  Javni poziv za sljedeće LOT-ove:
– Lot II: Za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata za razvoj privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica, što podrazumjeva i novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom;
– Lot III: Za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata profesionalne rehabilitacije nezaposlenih osoba sa invaliditetom i
– Lot IV: Za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom koje obavljaju samostalnu djelatnost kao jedino i glavno zanimanje, uključujući i osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u skladu sa članom 56. stav 2. i 3. Zakona.