Kampanja KO SI i koje je tvoje pravo?

Zahvaljujući potpori Europske unije, Caritas BiH s partnerskim organizacijama provodi projekt POWER koji za cilj ima pružiti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom

Kampanja KO SI i koje je tvoje pravo? koja se provodi na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore ima za cilj podići svijest javnosti o pravima osoba s invaliditetom, s naglaskom na pravo na rad i zapošljavanje.

Osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, još uvijek se susreću s raznim oblicima diskriminacije. Nedostatak adekvatnih obrazovnih programa, ograničene mogućnosti za stjecanje radnog iskustva, stigmatizacija, nedovoljna potpora lokalnih zajednica, ali i brojne prepreke u okruženju, dovode osobe s invaliditetom u tešku situaciju kada je u pitanju pronalazak i zadržavanje radnog mjesta. Istraživanja rađena među poslodavcima pokazuju da su osobe s invaliditetom odlični radnici, brzo se uklapaju u radne kolektivne, motivirani su za rad i vrlo često svojim zalaganjem potiču druge zaposlene na produktivnije obavljanje radnih zadataka.

Pozivamo sve medije u Bosni i Hercegovini da pruže potporu u realizaciji ove društveno korisne kampanje.

Kampanja je jedna od aktivnosti projekta POWER – Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Projekt POWER financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, , Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.