VD direktor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom gdin. Vinko Jerinić prisustvovao je svečanom otvorenju privrednog društva za zapošljavanje osoba s invaliditetom “Tepih Servis” u Prozoru.

“Tepih Servis” svojim otvorenjem uveo je novi i moderan način pranja, njega i sušenja tepiha korsteći suvremene metode i strojeve. U ovome društvu zaposleno je ukupno dvanaest (12) djelatnika od kojih je deset (10) osoba s invaliditetom. Projekat “Tepih Servisa” kao i zapošljavanje osoba s invaliditetom, podržao je Fond finansijskim sredstvima putem javnih poziva.

“Odlučili smo biti prvi koji će zaposliti osobe s invaliditetom, njih 10” izjavio je vlasnik gdin. Kenan Dželilović.

Prisutnima se obratila i djelatnica servisa gđa. Razija Osmanović koja je gluhonjema osoba, te se zahvalila svome poslodavcu kao i Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanju osoba s invaliditetom ne skrivajući sreću i zadovoljstvo zbog novog posla i uslova u kojima će moći da obavlja svoje radne zadatke.

VD direktor Fonda iznio je činjenice na koji način osobe sa invaliditetom mogu uspješno doprinositi razvoju uz adekvatnu podršku Fonda, koja omogućava ovoj populaciji izjednačavanje mogućnosti za razvoj, djelovanje i postizanje rezultata. Istaknuto je da će Fond i dalje nastaviti doprinositi aktivnom uključivanju osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu kao ravnopravnih članova društva kroz profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje, te istovremeno doprinosti razvoju gospodarstva u Federaciji Bosne i Hercegovine.