„Tmp“- Društvo za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica, jučer je u Sarajevu svečano otvorilo Salon fizioterapeutskih usluga, gdje će raditi tri slijepe osobe, – sa perspektivom daljeg novog zapošljavanja. Direktor Tmp-a Veselin Rebić, pozdravnom riječju otvorio je svečanost, te na samom početku govora iskazao  zahvalanost Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koji je zaslužan za realizaciju ovog projekta.

Program je nastavljen obraćanjem direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju, gospodinom Ivicom Marinovićem, te ministrom rada i socijalne politike, Vjekoslavom Čamberom.Nakon presjekao vrpcu, ministar se obratio prisutnima,te naglasio da se u percepciji društva treba stvarati slika o slijepim i slabovidnim osobama kao onima koji su korisni društvu, a ne onima koji mu terete. Ovaj projekat iznimno je značajan za Društvo Tmp, ali i same slijepe i slabovidne osobe, koje čine kategoriju najteže zapošljivih u Bosni i Hercegovini, a ovim putem su dobile mogućnost zaposlenja na radna mjesta za koja su osposobljeni. U svijetu je opće poznat trend da su slijepe osobe, zbog njihove taktilne osjetljivosti najuspješnije u pružanju ove vrste usluga.

Korisnici moderno opremljenog salona, smještenog u sarajevskom naselju Nedžarići, su svi su građani Bosne i Hercegovine, a  uz najpovoljnije cijene na tržištu moći će koristiti usluge iz fizioterapeutskog domena i fitnesa.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u rubrici Galerija.