Rtv Jablanica je jedno od mnogih preduzeća u Bosni i Hercegovini koje ima potrebu za novim zapošljavanjem , ali i nedostatak finansijskih sredstava.  Nakon dobivenih novčanih sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa po prošlogodišnjem Javnom pozivu kod Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, uspjeli su naći efikasan način za riješavanjem ovog problema. Finansijska sredstva u od iznosu od 15.ooo konvertibilnih maraka, ovaj medij je iskoristio za zapošljavanje dvije osobe sa invaliditetom, jedno lice sa 70%  a drugo sa 100% invaliditeta, a ostatak doniranih sredstava iskorišten je za nabavku informatičke opreme.

 

Ovaj program, pod nazivom “ Poboljšanje socijalnog  statusa osoba sa invaliditetom u Jablanici“ ima za cilj produkciju tematskih emisija koje promovišu prava osoba sa invaliditetom, inkluziju osoba sa invaliditetom, podizanje svijesti javnosti o potrebama osoba sa invaliditetom i samopouzdanja osobama sa invaliditetom.

Implementira  će se od januara 2011. godine, pri čemu je realizovano šest ovakvih emisija , a do decembra iste godine emitovat će se i preostalih 12 emisija.