U toku mjeseca Marta 2024. godine predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH predvođeni direktorom, gospodinom Ahmetom Baljićem, posjetili su Unsko-sanski, Srednjobosanski i Zeničko-dobojski kanton. Gdje su upriličene promocije: Javnog poziva za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u 2024. godini i Javnog poziva za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2024. godini

Prezentacije su organizovane za Udruženja poslodavaca, lokalne zajednice, udruženja RVI i udruženja osoba sa invaliditetom , centre za djecu i odrasle s posebnim potrebama. Zainteresovani su imali priliku saznati sve najbitnije informacije, činjenice i detalje o pomenutim Javnim pozivima i općenitom položaju osoba sa invaliditetom i poslodavaca spram njihovog zapošljavanja.

Naglašeno je i da su praktična iskustva osoba sa invaliditetom, njihovih roditelja i svih relevantnih društvenih okolnosti u svakodnevnom ambijentu veoma bitna uz očekivanje da će cjelokupna situacija u narednom periodu biti daleko povoljnija za jednu od najranjivijih i najosjetljivijih kategorija stanovništva.