5. Gospodarski forum općine Žepče, u organizaciji Razvojne agencije Žepče, uz pokroviteljstvo Općine Žepče, održan je u četvrtak, 11. oktobra 2018. godine.
Tema ovogodišnjeg foruma je bila „Znanje bez granica“ u kojoj su obrađena pitanja prijenosa znanja iz dijaspore u svrhu ekonomskog razvoja, pitanja uloge centara za kompetencije u razvoju privrede i procesu pametne specijalizacije, te potrebe reformi srednjeg obrazovanja u skladu sa tržištem rada.
Prezentirani su  primjeri dobre prakse iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore i Srbije u oblasti obrazovanja kadrova za potrebe privrede.
Oko 150 učesnika ovogodišnjeg foruma, imalo je priliku poslušati predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja kao i predstavnika međunarodnih, regionalnih i domaćih razvojnih institucija, obrazovnih ustanova, naučnih institucija, javnog i privatnog sektora i predstavnika dijaspore BiH.

Predstavnici Fonda za profesionalnu rehablitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u ulozi govornika u okviru panel diskusije na temu “Kako unaprijediti saradnju gospodarstva, obrazovnih, razvojnih, naučno-istraživačkih institucija, centara kompetencija?”  dao je doprinos aktivnim sudjelovanjem dajući odgovore i preporuke iz ove oblasti.
5. Gospodarski Forum općine Žepče bio je prilika za promovisanje prava na rad i profesionalnu rehablitaciju osoba s invaliditetom, ukazivanje poslodavcima na njihovu obavezu zapošljavanja osoba s invaliditetom i obevezu uplate posebnog doprinosa.
Učesnici foruma su upoznati sa dosadašnjim rezultatima rada Fonda, te mogućnostima koje Fond pruža osobama s invaliditetom i poslodavcima u pogledu zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom kroz aktualne javne pozive.