Poslodavac godine (novi logo)

Povodom kampanje “Poslodavac godine za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini 2012”, koju četvrtu godinu za redom provode njeni inicijatori organizacije Inicijative preživjelih od mina Ipm, Centar za razvoj i podršku Crp i internet portal Posao.ba, pozivaju se svi poslodavci koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom da se prijave na konkurs za istoimenu nagradu. Poziv će biti  otvoren od 12. jula do 12. novembra 2012. godine, a svi zainteresovani poslodavci mogu se prijaviti online na www.posao.ba ili preuzeti Obrazac prijave na nekoj od navedenih kontakt adresa u Javnom pozivu.

Na osnovu prijava Komisija će sačiniti uži izbor poslodavaca, te nakon prikupljanja potrebnih dodatnih informacija od aplikanata koji su ušli u drugi krug izbora odabrati pobjednike u sljedeće četiri kategorije: mala, srednja, velika i javna poduzeća. Specijalno priznanje za ostvarene rezultate u oblasti samozapošljavanja bit će dodijeljeno u kategoriji samostalnog obrta koji je vođen od strane osobe sa invaliditetom.

Ova kampanja se provodi sa ciljem izjednačavanja mogućnosti za osobe sa invaliditetom, njihovog što kvalitetnijeg i ravnopravnijeg uključivanja na tržište rada, te bolju socijalnu uključenost. Promocija i svečana dodjela nagrada odabranim poslodavcima održaće se 3. decembra, na dan Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Ovdje možete preuzeti kompletan tekst Javnog poziva.