(Sarajevo, 23.05.2012. godine) – „Tmp“- Društvo za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica, juče je u Sarajevu svečano otvorio Salon fizioterapeutskih usluga gdje će raditi tri slijepe osobe, sa perspektivom daljeg novog zapošljavanja. Direktor Tmp-a Veselin Rebić, pozdravnom riječju otvorio je svečanost, te na samom početku govora iskazao izričitu zahvalanost Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koji je zaslužan za realizaciju ovog projekta.

Program je nastavljen obraćanjem direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju Ivice Marinovića, te ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera koji je presjekao vrpcu, te naglasio da se u percepciji društva treba stvarati slika o slijepim i slabovidnim osobama kao onima koji su korisni društvu, a ne onima koji mu terete. Ovaj projekat iznimno je značajan za Društvo Tmp, ali i same slijepe i slabovidne osobe koje čine kategoriju najteže zapošljivih u Bosni i Hercegovini, a ovim putem su dobile mogućnost zaposlenja na radna mjesta za koja su osposobljeni. U svijetu je opće poznat trend da su slijepe osobe, zbog njihove taktilne osjetljivosti najuspješnije u pružanju ove vrste usluga.

Korisnici ovog moderno opremljenog salona, smještenog u sarajevskom naselju Nedžarići su svi građani Bosne i Hercegovine, gdje će uz najpovoljnije cijene na tržištu moći koristiti usluge iz fizioterapeutskog domena i fitnesa.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u rubrici Galerija.