Socijalno preduzeće Uspon, pod pokroviteljstvom Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invalditetom je u Sarajevu, u petak, 8.6.2012. godine održalo konferenciju pod nazivom „Socijalno preduzetništvo – biznis u službi društva“.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici javnog i privatnog sektora kao i predstavnici međunarodnih organizacija. Na samom početku Konferencije prisutnima se obratila direktorica Uspona Belma Karkelja – Omerović, pri čemu je izrazila zahvalnost Fondu za profesionalnu rehabilitaciju, Općini Novo Sarajevo i web portalu  Posao.ba, koji su podržali projektne aktivnosti, a potom predstavnici ovih institucija, te četiri mlade osobe sa invaliditetom: Amela Velić, Dževad Hodžić, Vernesa Osmanbegović i Danijel Barbić koje su prezentovale svoje biznis planove.

Ova konferencija označila je i kraj obuke „Izrada biznis plana“ a imala je za cilj animirati potencijalne donatore da svojom podrškom omoguće samozapošljavanje ove četiri mlade osobe sa invaliditetom, te na taj način obezbijede, ne samo njima, nego i njihovim porodicama egzistenciju.

Slike sa ove konferencije možete pogledati u rubrici Galerija.