POZIV MEDIJIMA

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom podržite akciju “Pokušaj biti JA”

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa organizacijama osoba sa invaliditetom FBiH, 3. decembra 2012. godine organizirati će šetnju kroz grad pod nazivom “Pokušaj biti JA”. Tim povodom  federalni ministar rada i socijalne politike, Vjekoslav Čamber, sa drugim kolegama i osobama s invaliditetom proći će kroz grad u invalidskim kolicima, sa povezom na očima ili na drugi način pokazati razumijevanje prema problemu invaliditeta i mobilizirati podršku dignitetu, pravima i dobrobiti osoba sa invaliditetom.

Akcija „ Pokušaj biti ja“ počinje u ponedjeljak (3.decembra 2012. godine) ispred Katedrale u Sarajevu ( Trg Fra Grge Martića 2) u 12 : 30 sati. Šetnja kroz grad završava se oko 13 : 30 sati ispred Zgrade zajedničkih institucija BiH ( Trg BiH 1). Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ovim povodom, također organizira prijem za osobe s invaliditetom i organizacije civilnog društva koje pružaju podršku i zagovaraju prava osoba sa invaliditetom. Prijem će biti upriličen u 14 : 00 sati, u hotelu Bristol, u Sarajevu na adresi Fra Filipa Lastrića 2. Na prijemu će se nazočnima obratiti Federalni ministar rada i socijalne politike, gospodin Vjekoslav Čamber.

Stoga Vas srdačno molimo da popratite ovaj događaji i potvrdite svoje prisustvo na broj telefona: +387 33 661 772 i na e-mail: info@fmrsp.gov.ba, najkasnije dva sata prije samog početka događaja.