Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan je u povodu 35 godina djelovanja organizirao Studijske dane 12. i 13. oktobra 2017. u Duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ u Potocima.

Jedna od tema studijskih dana bila je „Živjeti s invaliditetom“, gdje su gosti predavači bili predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavnje osoba sa invaliditetom FBiH.

Kroz prigodnu prezentaciju predstavnici Fonda su prisutnima, prije svega, predstavili rad Fonda, zakonske mogućnosti i obaveze za poslodavce i osobe sa invaliditetom, a istaknuti su i primjeri dobre prakse.

Naglasak prezentacije je bio na profesionalnoj rehabilitaciji, prekvalifikaciji i školovanju osoba sa invaliditetom uz podršku Fonda, a prisutni su kroz naknadnu diskusiju mogli postavljati pitanja na ovu temu.

Nakon prezentacije Fonda prisutnima se obratio i Radoslav Dodig, direktor Caritasova preduzeća za zapošljavanje osoba s invaliditetom „RAD-DAR“, koji je istakao ulogu Fonda u radu ovog preduzeća dok su samo preduzeće predstavili njegovi zaposlenici, osobe sa invaliditetom, Miomir Ilić i Ivan Medjedović.