Posljednje upute koje smo dobili od nadležnih institucija kada je riječ o sprječavanju širenja Korona virusa (COVI-19), jeste da se socijalno distanciramo, te se preporučuje svima, a što je ujedno i obaveza u FBiH, nošenje zaštitnih maski za lice. I zaista, zaštitne maske za lice ovih dana viđamo više nego ikada prije. Korona virus je potražnju za maskama podigao na maksimum, tako da već nekoliko sedmica vlada njihova nestašica.

Tom prilikom, svoje poslovanje na izradi i šivenju zaštitnih maski za lice usmjerila su i društva za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Federaciji BiH. Nekad od tih društava su:

  • Greensoft d.o.o. Zenica
    Adresa: Zabrce br. 10
  • Slavuj d.o.o. Posušje
    Adresa: Vukovarska bb

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i ovom prilikom apeluje na sve institucije, privredna društva i građane da poštuju odluke nadležnih tijela koje se odnose na sprečavanje širenja virusa COVID-19, te da zaštitnu opremu koriste,a kada je riječ o zaštitnim maskama, iste možete naručiti kod gore navedenih poslovnih subjekata. Kupovimo istih potičete domaću proizvodnju i opstanak radnih mjesta osoba s invaliditetom koji su uposleni u navedenim društvima.