FOND PRISUSTVOVAO DANU UMREŽAVANJA I KULINARSKOG TAKMIČENJA PROJEKTA „SREST“

Mladi kuhari s invaliditetom pokazali snagu znanja, kreativnosti i zajedništva!
Udruženje ProReha je uspješno realizovalo aktivnost „Mladi kuhari sa invaliditetom angažovani u Slow food turizmu“ kroz Dan umrežavanja i kulinarskog takmičenja u okviru EU projekta SReST
Tokom 5 mjeseci, 12 mladih osoba s invaliditetom (7 žena i 5 muškaraca) prošlo je kroz 10 radionica – 3 teorijske i 7 praktičnih – uz podršku renomiranih kuhara Nemina Hodžića, Mirana Karića i Safeta Salihovića.
Za učesnike ovo nije bila samo edukacija, već prilika da steknu nova znanja, samopouzdanje i osjećaj pripadnosti. Radionice su im otvorile vrata profesionalnog svijeta, a završni događaj bio je trenutak da pokažu svoju kreativnost, ali i da se povežu sa poslodavcima i zajednicom.
Posebno smo ponosni što su naši učesnici već uključeni u catering angažmane zajedno sa svojim mentorima – dokaz da je postignut glavni cilj projekta: održivost i nakon završetka obuka.
Projekat „Društveno odgovorni slow-food turizam u Dunavskoj regiji – SReST“ finansira Evropska unija u okviru Interreg Dunavskog programa. Implementator u Bosni i Hercegovini je Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a pridruženi partner Federalno ministarstvo okoliša i turizma.
Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja – zajedno smo pokazali da empatija, znanje i prilike mijenjaju živote.